Visualització de contingut web

Material Secundaria

Segons l'Organització Mundial de la Salut (2005) 3 de cada 10 adolescents denuncien que patixen violència durant el festeig previ al matrimoni.

Els instituts d'educació secundària tenen un paper clau en la detecció precoç i prevenció de la violència de gènere donat el contacte directe amb els i les adolescents i com a agents socialitzadors de primer orde.

Presentem a continuació diversos materials per a treballar en l'aula amb alumnat que s'ha elaborat i utilitzat en durant la Campanya de prevenció "No em toques el whatsapp" que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha dissenyat i desenrotllat:

  • El material elaborat per les professionals del Centre Dona 24 Hores, consta de tres documents: En primer lloc el guió de desenrotllament del format en dos tallers d'aproximadament una hora de duració, en segon lloc la presentació de diapositives per a visionar en l'aula, i finalment un document annex amb fitxes i textos.
  • El Col·legi de Treball Social de València, ha elaborat també per a la campanya de prevenció "No em toques el whatsap" el següent material docent per a treballar en l'aules, i que consta de 22 Fitxes amb informació i proposta d'activitats. A més conté un pretest i un post-test que permet valorar l'impacte de les activitats que es realitzen.
  • La "Associació per la Coeducació" realitza cada any l'edició del certamen Curts per la Igualtat que arreplega els treballs finalistes de l'edició. Podeu visionar o descarregar el vídeo "Diana en la xarxa" inclòs en l'edició de 2015 en el següent enllaç https://vimeo.com/79969071
  • Presentem també una Guia de treball per a treballar en les aules amb el curt "Diana en la Xarxa", seleccionat enguany i que s'ha visionat i treballat en tots els tallers realitzats de la campanya "No em toques el whassap".