Visualització de contingut web

Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista

El Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista inclou en l'agenda pública valenciana la lluita col·lectiva contra les violències masclistes i per la igualtat de gènere. Una oportunitat per a derrocar els murs que encara hui invisibilitzen la violència de gènere i masclista i la consideren un fet privat i domèstic, i socialitzar-la com un conflicte polític, social, cultural i simbòlic.

Un manifest de sororitat de totes les administracions públiques valencianes i les organitzacions socials, econòmiques, culturals i acadèmiques respecte a les dones víctimes de violència de gènere, i un missatge inequívoc de confrontació amb els agressors i la violència que exerceixen.

El Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista s'estructura en cinc eixos, 21 objectius i 293 mesures concretes que tenen l'objectiu de transformar la societat i erradicar les violències contra les dones. L'any 2019, es va realitzar un procés de revisió del document que va suposar que algunes mesures decaigueren i unes altres es fusionaren o s'incorporaren com a noves. Actualment, després de la seua revisió, el Pacte consta d'un total de 298 mesures.

Anualment, el mes de setembre, amb motiu de la celebració de l'aniversari del Pacte, es duu a terme un procés de seguiment per a conéixer el grau d'execució de les mesures, elaborant un document en el qual es reflecteix el grau de compliment.

UNIX-TE

PACTE VALENCIÀ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE I MASCLISTA